MGLC
13. 6. 2024
21:00–22:30
Plečnikov avditorij
Vstop prost

Brina trio

Člani zasedbe:

Brina Vogelnik, glas

Luka Ropret, kitara

Blaž Celarec, bobni, tolkala

Brina Trio je manjša različica večje zasedbe Brina, ki jo je leta 2003 ustanovila Brina Vogelnik in z njo izdala štiri albume: Mlado leto (2004), Pasja legenda (2006), Slečena koža (2011), To je to! (2022). Vsi so izšli pri založbi zavoda Druga godba DruGod.

Brina Vogelnik je pevka, tekstopiska, lutkarica in grafična oblikovalka. Njen preboj na odre se je začel s sodelovanjem v plesnih predstavah z maskami in lutkami. Poleg zasedbe Brina ima tudi druge projekte in skupine, sodeluje z različnimi glasbeniki in občasno piše glasbo za lutkovne predstave v Lutkovnem gledališču v Ljubljani in Mariboru. Brinini albumi so se močno zapisali na svetovnem glasbenem zemljevidu in prejeli odlične kritike v fRoots, Songlines in World Music Magazine. Skladba Poljanska balada z albuma Pasja legenda je bila nominirana za skladbo leta 2006 na BBC World Service.

Luka Ropret je kitarist, inštrumentalist, skladatelj, glasbeni pedagog in lutkovni animator. Igra različna glasbila, predvsem klasično kitaro, ki jo trenutno študira v Celovcu. Poleg poučevanja kitare igra v različnih glasbenih formacijah različnih žanrov, v gledaliških in plesnih predstavah ter komponira glasbo za gledališče in film.

Blaž Celarec je tolkalec, producent in skladatelj, občasno tudi učitelj tolkal in klarinetist. Njegovo trenutno področje delovanja obsega igranje v glasbenih skupinah, nastopanje v gledaliških in plesnih predstavah ter komponiranje glasbe za gledališče in film.

V primeru slabega vremena spremljajte MGLC družbena omrežja zaradi možnosti odpovedi dogodka.

Festival MGLC Poletje v Tivoliju sofinancira Turizem Ljubljana.

Foto: Nika Hölcl
Foto: Nika Hölcl

Prihajajoči dogodki

MGLC