Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Zelena Ljubljana skozi moje oči – s fotografijo mislim ekologijo

odprtje, petek, 20. maj, ob 17. uri

20. maj–1. junij, torek–nedelja, 10.00–18.00, Predavalnica

Razstava otroških fotografij je nastala v sklopu fotografskega projekta Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana pod vodstvom Tanje Povšić in v sodelovanju s fotografinjama Tino Ramujkić in Polono Ponikvar. Osrednja tema letošnjega projekta je ekologija, saj želimo opozoriti na odgovorno ravnanje z odpadki, in tudi zato, ker Ljubljana letos nosi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016.
Udeleženci: Klara Kmetič, Hugo Artur Košorok, Maja Mihelič, Gaja Rozman, Zoja Rutar, Nal Trobec, Patricia Aldžič, Eva Cerar, Luka Debevec, Kim Modrijan, Tia Peternel, Blaž Šepič, 
Špela Šepič, Trina Zajc, Matic Založnik, Ajda 
Zdešar. 

Svetlobna gverila v Tivoliju

ponedeljek, 30. maj, ob 21.30, pred MGLC in park Tivoli

Marko A. Kovačič: Hybaria, svetlobna instalacija (do 3. julija)

Hybaria je sedemglava pošast, zaščitnica Ljubljanskega barja, ki je čez dan vpeta v krošnje dreves, ponoči pa si nadene svojo pravo podobo. Izmenično se pojavlja v različnih krošnjah dreves Tivolskega parka, njene glave pa nam mežikajo tudi z oken Tivolskega gradu.

Parazit, rezultati delavnice (do 3. 7.)

Na delavnici Laboratorija Sverlobne gverile so se mladi pod mentorstvom Katje Paternoster in Martina Podlogarja spoznali z osnovami elektrotehnike ter z različnimi materiali, s pomočjo katerih so po metodah naredi-si-sam in reciklaže izdelali svetlobne objekte.

Tilen Sepič: Svetlobni oscillator, svetlobna instalacija (do 18. junija)

Kinetična svetlobna/avdio inštalacija izhaja iz opazovanja in študij naravnih oscilacij ter kinetičnih pojavov na osnovi gravitacije, od kroženja planetov do gibanja delcev pri atomski povečavi.

Tomaž Črnej: Doneski k slovanski mitologiji, projekcija 30. maj ob 21.30

V nedokončani fotografski seriji, ki jo avtor še razvija z novimi posnetki, se Tomaž Črnej ukvarja s pozicijo ženske figure, ubesedene skozi narativ slovanske mitologije, v kateri so bile ženska mitološka bitja močno zastopana in pomembna.

V sodelovanju s Strip Core/Forum Ljubljana, http://www.svetlobnagverila.net, FB/svetlobnagverila

 

Cikel predavanj: Tàpies in slovenska umetnost

Serija predavanj o vplivu Antonia Tàpiesa na slovenske umetnike, ki se jih je dotaknil informel.

torek, 31. maj, ob 18. uri, Tàpiesov pedagoški laboratorij

dr. Nadja Gnamuš: Materija, predmet in subjekt v slovenskem slikarstvu. Od reprize informela do rekontekstualizacije snovnega po modernizmu