Invader, Grafike na papirju

Razstava bo na ogled takoj, ko bodo to dovoljevale razmere.
Grad Tivoli
Avtor: Invader
Kustos: Božidar Zrinski

Invader s svojim brezkompromisnim delovanjem, ustvarjalno zavzetostjo in zavezanostjo etičnim načelom ulične umetnosti že več kot 20 let intenzivno soustvarja njeno vedno pomembnejšo vlogo v kontekstu sočasne umetnosti. Invader je umetnik, posameznik, gibanje, aplikacija, igra in življenjski stil. Je fenomen na področju ulične umetnosti, ki je po letu 2006, ko se je prvič predstavil v MGLC, postal globalna umetniška zvezda. Po 15 letih se vrača v Ljubljano. Na samostojni razstavi bodo prvič zbrane njegove publikacije, zemljevidi invazij in skoraj sto originalnih grafičnih del v tehnikah sitotiska, litografije in lesoreza. Ob razstavi bodo potekala javna vodstva in diskurzivni program o pomenu ulične umetnosti v kontekstu sodobnih umetnostnih smernic.

Leon Zuodar, The Noodle

Razstava bo na ogled takoj, ko bodo to dovoljevale razmere.
Grad Tivoli
Avtor: Leon Zuodar
Kustos: Božidar Zrinski

Razstava izhaja iz serije, imenovane The Noodle. Kratke telefonske animacije je Leon Zuodar delal med letoma 2014–2015, v času pred poplavo pametnih telefonov in socialnih omrežij, s telefonom samsung GT- C3350. Interaktivne ha-ha-haiku animacije je objavljal na youtubu in jih prek spletnega seznama in spletne pošte pošiljal izbrani publiki. Prihajale so s pripisom »A noodle a day keeps the doctor away«, kratki, parsekundni odmerek jutranjega humorja. Razstava je dvodelna. Predstavlja zgodbo telefonskih animacij iz obdobja 2014–2015 in galerijsko priredbo z uporabo raznih grafičnih tehnik.
 

Menažerija: 37 dni božiča

1. 12. 2020–6. 1. 2021
Razstava je na ogled na družbenih omrežjih MGLC.

Grad Tivoli
Avtorica: Iris Pokovec

Mednarodni grafični likovni center in Menažerija ta december predstavljamo največji umetniški adventni koledar v Sloveniji. Razstava Menažerija: 37 dni božiča v Gradu Tivoli je zasnovana kot velik adventni koledar z umetniškimi deli umetniške blagovne znamke Menažerija, ki se bodo javnosti drugo za drugim predstavljala od 1. decembra vse do božiča, 24. decembra, z vsak dan iz zavijalnega papirja odvitim novim umetniškim kosom, ki bo na ogled v MGLC in predstavljen na družbenih omrežjih. Odvita razstava z vsemi deli bo na ogled od 25. decembra do 6. januarja 2021, svetih treh kraljev, ko se po običaju doma pospravi božično drevesce, in takrat se zaključi in pospravi tudi razstava v Gradu Tivoli.

Moč bo doživeti izbor Menažerijinih uspešnic kot tudi še nikoli do sedaj videna dela. Več kot polovica umetniških kosov je bila narejena posebej za to priložnost. Kolekcija 12 grafik na razstavi pa je nastala v Grafičnih ateljejih MGLC.

 

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Obvestilo o zaprtju MGLC in Švicarije

Mednarodni grafični likovni center in MGLC Švicarija bosta do nadaljnjega zaprta za javnost v skladu z uradnimi smernicami NIJZ in Ministrstva za zdravje RS zaradi onemogočanja prenosa koronavirusa. Ta začasni ukrep je sprejet za zagotovitev zdravja obiskovalcev in muzejskih delavcev. Prihodnji program bomo sproti prilagajali razmeram in priporočilom.
Vabimo vas, da nas obiščete na naših družbenih omrežjih: Facebooku, Twitterju in Instagramu!


Foto: Katja Goljat. Arhiv MGLC.

--------------------------------------------

Grafika Slovencev v Italiji / L'arte grafica degli Sloveni
in Italia

skupinska razstava

4.–31. december 2020
Kulturni center Lojze Bratuž
Gorica, Italija

Umetniki: Avgust Černigoj, Bogdan Grom, Matjaž Hmeljak, Zora Koren Skerk, Marjan Kravos, Anton Zoran Mušič, Klavdij Palčič, Claudia Raza, Jan Sedmak, Lojze Spacal, Franco Vecchiet, Edvard Zajec, Boris Zulian, Ivan Žerjal
Kurator: Denis Volk

Videopredstavitev razstave bo na ogled na Youtubu prek spletne strani: http://www.centerbratuz.org/

Če bodo razmere dopuščale, bo možen ogled razstave v razstavnem prostoru.
Vstop je prost.


Lojze Spacal: Temna burja na Krasu, 1995, sitotisk.

Razstava prinaša pregled grafičnega ustvarjanja slovenskih umetnic in umetnikov, ki izhajajo iz zamejskega in širšega prostora Italije ali so v njem ustvarjali. Nikakor niso zajeti vsi, temveč le tisti, ki so redno ustvarjali v grafiki in so s svojim delom vplivali na umetniško snovanje drugih umetnic in umetnikov. Dela na razstavi segajo vse do obdobja med vojnama.

Predstavljena so tudi dela iz zbirke MGLC, kajti večina udeleženih grafičark in grafikov je sodelovala z nami. Bili so udeleženci in nagrajenci Mednarodnega grafičnega bienala, mnogi so tudi ustvarjali v naših Grafičnih ateljejih.

Razstava je nastala v sodelovanju z MGLC in Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Trstu.

 

 

 

Menažerija: 37 dni božiča

1. decembra smo odprli največji umetniški adventni koledar v Sloveniji, ki nas bo spremljal čez decembrsko, praznično obdobje!

Razstava Menažerija: 37 dni božiča nas bo vsak dan presenetila z novim odvitim umetniškim kosom, ki je na ogled, od 1. do 24. decembra, samo z enim klikom na naših družbenih omrežjih. Od 25. decembra 2020  bo na ogled odvita razstava z vsemi deli, vse do 6. januarja 2021, ko se po običaju doma pospravi božično drevesce.


Foto: Matej Tomažin. Menažerija ARCHVS.

MGLC-jev prispevek za Ta veseli dan kulture

Prvo dejanje razstave: postavitev Invaderjeve skulpture Point of Invasion na podstavek pred Gradom Tivoli!

Enigmatični umetnik Invader nas znova preseneča s postavitvijo v javnem prostoru. Tokrat nagovarja sprehajalce parka Tivoli, ki jih na eminentnem podstavku pričakuje njegovo novo delo, narejeno posebej za ljubljansko razstavo.

Veselimo se odprtja razstave, takoj ko nam razmere to dovolijo, do takrat bodite z nami virtualno!

Zavrtite si video!


Invader: Point of Invasion.
Foto: Tadej Vaukman. Arhiv MGLC.

Leon Zuodar nam tudi v animaciji The MGLC Noodle 5, na humoren način približuje enostavno zasnovane, a celovite zgodbe, podprte z estetiko in učinkovito pripovednostjo!

Ko nam razmere to dovolijo, vas vabimo da si njegova igriva dela ogledate v živo, do takrat vas bomo, v sodelovanju z Leonom, virtualno zabavali!

Klik za video

Prihajajoče razstave

KMALU

V decembru v MGLC-ju pripravljamo tri razstave:


Invader: Alert, 2020, sitotisk. 

Invader: Grafike na papirju

Leon Zuodar, The Noodle

Menažerija: 37 dni božiča
1. 12. 2020–6. 1. 2021
Na družbenih omrežjih MGLC.