Colin Black: Triangulacija

07. 06. 2022 - 10. 07. 2022
440h/project_image__no_title__colin_black.jpg

7. 6.–10. 7. 2022
MGLC Švicarija 

Colin Black z novim umetniškim delom Triangulacija raziskuje zvočne trigonometrije akustične ekologije, ki izpodbijajo naše klasične predstave o kotih in razdaljah med izbranimi mesti. Zvočno delo in instalacija temeljita na zakonih trigonometrije – z nivoja zvoka, krajine in zemljevida – in imata namen prikazati nestabilnost in krhkost tega na videz statičnega geolokacijskega odnosa.

Od zvokov arktičnega kroga do puščave in številnih drugih akustičnih ekologij, ki jih najdemo med temi trigonometričnimi točkami, je cilj umetnika ustvariti novo geolokacijsko delo, ki bo raziskovalo ponovno kontekstualizacijo prostora in krajev, ki niso stabilni, temveč v stalnem medsebojnem toku, in ki jih je treba redno ponovno analizirati in artikulirati.

Cilj metode dela s trigonometrijo je preoblikovati pojem izolirane lokalne ekologije, da bi ponovno konceptualizirali lokalno kot dinamičen integralni element, ki je tesno povezan z drugimi globalnimi okolji. Zvočna trigonometrija bo združena z akustičnimi lokacijskimi zapisi, ki postopno in subtilno razkrivajo človeško dejavnost in posege v te prostore. Namen umetniške raziskave je osredotočiti se na vseprisotnost antropocena, upodobljenega v spreminjajočih se perspektivah različnih akustičnih ekologij.

Vabljeni na odprtje in zvočni dogodek v živo, v torek, 7. 6., ob 20.00 v MGLC Švicariji.

--------------

RAZSTAVA

Umetnik in skladatelj: Colin Black
Kuratorja: Irena Pivka in Brane Zorman
Produkcija: Cona za galerijo Steklenik, 2022