Delavnice za družine: Moja rešilna bilka

21. 01. 2023 - 25. 02. 2023
440h/foto2.jpg

V programu razstave Naravna vera

Moja rešilna bilka

so ekološke, eksperimentalne in ustvarjano sprostitvene delavnice za otroke 8+ (vabljeni pa tudi starši, stari starši in skrbniki). Raziskujemo naravo in rastline, izdelujemo kinetične figure, jih osmišljujemo kot »skupno rastje« in ustvarjamo ambientalne aplikacije.

 

1. del: soboti, 21. in 28. 1. 2023, 11.00–14.00 (prijave), gost na delavnici je biolog Matjaž Ocepek
2. del: soboti, 18. in 25. 2. 2023, 11.00–14.00 (prijave)

in

Družinska delavnica: sreda, 8. februar 2023, 11.00–14.00 (odprto za javnost)

Delavnice izvaja režiserka in lutkarica Barbara Bulatović.

MGLC Švicarija, Pod turnom 4

Izdelovali bomo rastline v ekstremni povečavi, prave MEGA herbarije. Vsak izdela svojo MEGA rastlino. S pomočjo cvetnih formul sestavljamo 3D figure, ki jih ob koncu ustvarjalnega procesa tudi razstavimo. Najprej se seznanimo z rastlinami iz okolice. Na podlagi izbrane rastline vsak udeleženec ročno izdela skico in model. Izdelke osmislimo kot razstavni izdelek in skupno rastje. Ob zaključku delavnic sledi razstava v obliki dogodka.

Na vsaki delavnici sodelujejo tudi povabljeni umetniki in strokovnjaki s področja botanike, kiparstva in oblikovanja.

Vabljeni so osnovnošolski otroci, starši, stari starši in skrbniki  iz različnih kulturnih okolij in vsi, ki se želite izraziti skozi razne dimenzije ustvarjanja.

Delavnice so brezplačne, obvezne prijave na trgovina@mglc-lj.si

Delavnice se izvajajo v izobraževalnem programu razstave Naravna vera; več informacij: Lili Šturm, lili.sturm@mglc-lj.si

*

Barbara Bulatović je diplomirala na francoski visoki lutkovni šoli ESNAM v Charleville-Mézièresu in podiplomski študij nadaljevala na AMU v Pragi. Od leta 1994 je samostojna lutkarica. Ustvarila je številne samostojne projekte kot igralka, animatorka, režiserka, izdelovalka lutk in je tudi soustanoviteljica Društva lutkovnih ustvarjalcev. Za svoje delo je bila že nekajkrat nagrajena. Udejstvuje se tudi na pedagoškem področju kot mentorica delavnic. Leta 2018 je v MGLC Švicariji razvila otroško ustvarjalno skupino Umetniki v gibanju.