Diskusija: Neodvisno novinarstvo zdaj

03. 12. 2019
440h/img_20180915_180611.jpg

Diskusija:

Neodvisno novinarstvo zdaj

Sodelujejo: Anže Boh Voštic (Pod črto), Arne Zupančič (Radio Študent, samostojni družbenopolitični delavec), Matej Zwitter (Radio Študent) / moderira: Miha Turk

Torek, 3. decembra 2019, ob 18.00

MGLC – Švicarija

[Pod turnom 4, Ljubljana]

 

Vabljeni na javno diskusijo, ki se bo dotaknila stanja stvari na področju novinarstva tako na lokalni kot tudi na globalni ravni, v torek, 3. decembra, ob 18. uri v osrednjo dvorano Švicarije. Gostje diskusije bodo predstavili svoje poglede na novinarsko delo, spregovorili bodo o večni težnji po neodvisnosti novinarskega poklica, pokazali bodo na izzive, ki jih prinašajo nenehne tehnološke spremembe in skušali odgovoriti na večno vprašanje o žurnalistični objektivnosti. Prav tako se bodo dotaknili pojavov kot so svoboda poročanja medijev v odnosu do lastniških razmerij, skrita državna in korporativna propaganda ter etika in nevarnosti novinarskega poklica. Vsi udeleženci diskusije so na različne načine aktivni v novinarskem poklicu in lahko svoje izkušnje in stališča nizajo iz prve roke.

Diskusija se bo odvijala v sklopu celoletnega programa MGLC – Švicarije, ki zasleduje moto skupnost, umetnost in narava in se v letu 2019 osredotoča na analizo stanja neodvisnega novinarstva ter na vprašanje pravice javnosti do obveščenosti.