INVADER delavnica animacije: Invazija v vesolje

29. 05. 2021
440h/invader_urska_boljkovac__15__crop.jpg
Invader na ljubljanskih ulicah. Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

11.00–13.00, Grad Tivoli, brezplačno
v sodelovanju z Društvom SLON

Delavnica je primerna za osnovnošolce od 8 do 12 let in je številčno omejena.
Potrebne so predhodne prijave TUKAJ

Ste med sprehodom po Ljubljani morda opazili živahne zvedave mozaike, podobne likom v videoigrah? Morda pa ste že tudi obiskali razstavo anonimnega francoskega umetnika Invaderja, ki se v prestolnici predstavlja s svojimi uličnimi mozaiki, v Gradu Tivoli pa z razstavo svojih mozaičnih grafik. Umetnik rad ustvarja tako, da pritegne pozornost čim več ljudi. Njegova dela, ki se navezujejo na stare videoigre, piksle, slavne slike in filme, znamenito rubikovo kocko in celo vesolje, so odlično izhodišče za kratek in vesel animirani film!

Kaj nas čaka na delavnici?
Invajderjev osnovni medij so mozaik in živahni barvni kvadratki, s katerimi se ustvarjalno igra in včasih iz tega naredi keramično ploščico, grafiko, film, knjigo ali zemljevid. Po ogledu razstave in filma, ki pokaže, kako invajder potuje v vesolje in nazaj, bo sledila delavnica animacije v stop motion kolažni tehniki. Izdelali bomo svojega invajderja, ki bo potoval v vesolje in na tej poti doživel … dogodivščine. Kakšne, bomo dognali na delavnici!

Delavnica bo potekala pod vodstvom mentorjev Društva Slon, o umetniku in razstavi pa bo več povedala galerijska mentorica Tina Boc.  

Delavnica je v spremljevalnem programu razstave Invader, Grafike na papirju, ki je na ogled do 15. avgusta 2021.
Program se izvaja v skladu z navodili NIJZ (razkuževanje, prezračevanje, maske itd.).