Invader’s Street Art Tour, voden sprehod po ljubljanski ulični umetnosti

30. 05. 2021
440h/59_invader_ljubljana_2021_urska_boljkovac__17_.jpg
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Pridružite se nam na vodenemu ogledu s kolesi, na katerem bomo raziskovali ljubljansko ulično umetnost in iskali Invaderjeve mozaike in druge oblike street arta. 

Skupaj s Katjo Pavlič se bomo odpravili po največji galeriji v mestu – ljubljanskih ulicah. Najprej se bomo seznanili s podrobnostmi domače ulične produkcije, nato pa pobližje spoznali tudi svetovno znanega uličnega umetnika invajderja. Invader je že pred leti uspešno pustil pečat v Ljubljani, tokrat pa je na obisku v naši galeriji, v Gradu Tivoli, kjer se kolesarska tura tudi zaključi.

Ob ugodnih razmerah se bo Invader’s Street Art Tour nadaljeval v obliki vodenega ogleda po razstavi Invader, Grafike na papirju

Na voljo je omejeno število mest (10), zato vas vljudno prosimo, da izpolnite prijavni obrazec TUKAJ
Cena: 5 EUR na osebo (plačilo po predračunu, ki ga prejmete na e-naslov).
Obvezna oprema: lastno kolo (tura je primerna za starejše od 15 let).
Jezik: slovenščina
Trajanje: 2 uri

nedelja, 30. maj, ob 15. uri, v Parku Tabor, pri vodnjaku


Katja Pavlič je diplomirana arheologija in ekspertinja za ljubljansko ulično umetnost. V preteklosti je bila angažirana v različnih muzejih po Ljubljani, od leta 2017 pa deluje kot vodička pri Alternative Ljubljana, kjer vodi sprehode vseh oblik in barv.
Dogodek bo potekal na prostem in je del spremljevalnega programa razstave Invader: Grafike na papirju. Obiskovalke in obiskovalce dogodka prosimo, da upoštevajo aktualna varnostna priporočila.