Lutkovni večer

08. 07. 2020
440h/turlututu_urska_boljkovac_web.jpg
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

ZA OTROKE IN DRUŽINE
Lutkovni večer
Sreda, 8. 7., 20.00 in 21.30

‼️(Predstava Močeradek gre čez cesto ob 20.00 je razprodana. Mesta so še za Turlututu ob 20.00 in 21.30. Telefonske prijave za brezplačne vstopnice so mogoče na 01 2413 812 do 8. 7. do 18.00.)

Močeradek gre čez cesto

Srečko Kosovel v pesmih za otroke pozorno opazuje svet okrog sebe. Tako kot otroka tudi njega pritegnejo majcene, na videz nepomembne stvari. Močeradka, ki gre čez cesto odrasli mogoče ne bi niti opazil, ali pa bi ga zgolj oplazil s pogledom, otrok pa ob njem počepne ter z zanimanjem in občudovanjem spremlja njegovo popotovanje. Ugledališčena poezija Srečka Kosovela skuša gledalce povabiti k čudenju, jih raznežiti in razigrati ter zazibati s preprostimi ritmi, ki jih ponujajo verzi. Pesniški lutkovni kolaž vodi v svet senzoričnega, glasbenega in imaginativnega gledališča. 

Ugledališčena poezija Srečka Kosovela za otroke od 3. leta dalje. Predstava poteka v dvorani Švicarije.

 

Turlututu

Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.

Miniaturka iz kovčka za otroke od 2. leta dalje. Predstava poteka v Plečnikovem letnem gledališču Tivoli (za Gradom Tivoli), v primeru slabega vremena v Gradu Tivoli.

V sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana. Režiser Matija Solce. Prijave za brezplačne vstopnice na 01 2413 812.