Ta veseli dan kulture

03. 12. 2019
440h/ta-veseli-dan-kulture_300dpi_cmyk.jpg

Ta veseli dan kulture v MGLC in MGLC – Švicariji

torek, 3. december 2019

 

Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna bomo muzeji in galerije že tradicionalno odprli svoja vrata s pestrim dogajanjem za vse obiskovalce!

 

Program

 

Ogled razstav

 

10.00–20.00: Iz zbirke nagrajencev bienala: premene v kanonu

Razstavljena so dela nagrajencev iz zbirke MGLC, ki segajo v čas od prve grafične razstave leta 1955 do danes. Razstava odpira razmislek o sporočilnosti nagrad grafičnega bienala v kontekstu kanona povojne likovne umetnosti in ponuja vpogled tudi v zbiralno politiko MGLC, institucije, ki temelji prav na dediščini bienala.

MGLC

10.00–20.00: Hiperzaposlovanje

V sodelovanju z Zavodom Aksioma.

Mednarodni umetniki se v svojih delih osredotočajo na teme, kot so avtomatizacija in ekonomija na poziv, konec prostega časa, aplikacije za samopomoč, utrujenost zaradi družbenih omrežij in kvantifikacija.

MGLC

10.00–20.00: Sub Persona

Umetniški tandem PLATEAURESIDUE (Aljaž Celarc in Eva Pavlič Seifert) v svoji praksi običajno prepleta ekologijo in umetnost, z razstavo Sub Persona pa se osredotoča na stanje gozdnih ekosistemov in na človekov vpliv nanje.

MGLC – Švicarija

 

Javno vodstvo

 

17.00: Iz zbirke nagrajencev bienala: premene v kanonu; vodijo avtorji razstave Nevenka Šivavec, Breda Škrjanec in Gregor Dražil

MGLC

 

Diskusija

 

18.00: Neodvisno novinarstvo zdaj; sodelujejo Anže Boh Voštic, Arne Zupančič in Matej Zwitter, moderira Miha Turk

Gostje bodo predstavili svoje poglede na novinarsko delo, spregovorili bodo o večni težnji po neodvisnosti novinarskega poklica, pokazali bodo na izzive, ki jih prinašajo nenehne tehnološke spremembe in skušali odgovoriti na večno vprašanje o žurnalistični objektivnosti.

MGLC – Švicarija

 

Vstop v MGLC in MGLC – Švicarijo je na Ta veseli dan kulture brezplačen.

Veselo bo tudi v naši muzejski trgovini, saj smo za vas ob dnevu odprtih vrat pripravili 10 % popust na vse artikle (popusti se ne seštevajo). 
Od 1. 12. 2019 do 23. 2. 2020 lahko ob razstavi Iz zbirke nagrajencev bienala: premene v kanonu koristite še druge ugodnosti:
❇️ Brezplačen katalog Zgodovina ljubljanskih grafičnih bienalov ob nakupu knjige Mnemozina, čas ljubljanskega grafičnega bienala
❇️ 20 % popust na kataloge in vodiče preteklih grafičnih bienalov
❇️ 30 % popust na majice in nahrbtnike z motivi 32. grafičnega bienala Ljubljana

Vljudno vabljeni!