Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Razstava Adriene Šimotove

10. decembra 2021 do 8. marca 2022
Grad Tivoli

Vljudno vas vabimo v Mednarodni grafični likovni center v Ljubljani na razstavo Adriene Šimotove Srečanje. Dotik in odtis. Izbrana retrospektiva v MGLC predstavlja dela, v katerih je umetnica radikalizirala eksistencialno dojemanje človekove osebnosti in se iskreno poglobila v stanja in odnose, ki so se ji zdeli relevantni.

Več.


Mi smo tisti, ki jih iščemo I–V, 2011–12, transparentni papir, pigment, pastel, grafit, 111 x 79 cm, Fundacija Adriene Šimotove in Jiříja Johna, Praga

 

My jsem ti, které hledáme/Mi smo tisti, katere iščemo, pesniški večer

Spremljevalni program razstave Adriene Šimotove
torek, 18. 1. 2022, ob 17.00
Grad Tivoli

Adriena Šimotová je s samosvojo, likovno avtentično izpovedjo močno povezana tudi s svetom poezije. Razstavo in umetnico bo predstavila muzejska svetnica mag. Breda Škrjanec, doc. dr. Jana Šnytova, predavateljica češke književnosti na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete UL, bo predstavila značilnosti češke poezije druge polovice 20. stoletja, izbrano češko poezijo pa bo interpretiral dramski igralec Boris Ostan.

Udeležba na dogodku je omejena, predhodne najave na trgovina@mglc-lj.si.
Vstop prost.

Več.


Foto: Jaka Babnik. Arhiv MGLC.

 

Adrijan Praznik: --WHERE OUR HEARTS HAVE LED US…

7. 1.−13. 2. 2022
MGLC Švicarija

Adrijan Praznik v svetu umetnosti preigrava različne vloge – je slikar, ilustrator, kurator, producent in umetniški vodja Galerije Simulaker v Novem mestu. Januarja 2022 je zaključil dvoletno rezidenčno bivanje in delo v MGLC Švicariji ter ob odhodu pripravil razstavo --WHERE OUR HEARTS HAVE LED US… Prostorska postavitev dveh velikoformatnih slik odpira vprašanja, ki izpostavljajo njegov fokus dela in raziskovanja zlasti leta 2021. Osredotoča se namreč na formo in status umetniškega dela, na apropriacijo medijske podobe in na povezovanje likovnih izraznih sredstev in materialov. 

Več.


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.