Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z MGLC – Mednarodnim grafičnim likovnim centrom razpisuje nagradni likovno-literarni natečaj TÀPIES OSEBNO, in sicer v obdobju od 15. marca do 1. junija 2016.

Natečaj organiziramo ob razstavi Antoni Tàpies, Grafika 1959–1987, ki je na ogled od 23. 2. do 5. 6. 2016 v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, Grad Tivoli v Ljubljani.

Slikar, kipar, grafik in pisec Antoni Tàpies (1923−2012) je eden najbolj znanih katalonskih umetnikov po drugi svetovni vojni, velikan v svetu umetnosti; slovenskemu občinstvu se prvič predstavlja s tako obsežno razstavo. Umetnost Antonia Tàpiesa je labirint svojevrstne govorice znakov in materialov. Svojo izraznost najde v materialih, kot so pesek, zemlja, marmorni prah, v zavrženih in najdenih stvareh.

NAVODILA
Antoni Tàpies je navdih za svoja dela črpal iz številnih knjig, poezije, klasične glasbe, misticizma in filozofije. Zato vabimo vse, ki razstavo obiščete organizirano z razredom, v spremstvu staršev ali samostojno, da svoje vtise o razstavi narišete ali opišete ter nam jih pošljete. Natečaj je namenjen vsem starostnim skupinam. Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek. Posameznik lahko pošlje le en likovni ali literarni prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. S tem, ko sodeluje, tudi soglašate, da bo vaš prispevek objavljen na spletnih straneh www.ventilatorbesed.com in www.mglc-lj.si. 

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem likovnem natečaju, pošljite v obliki fotografije v jpg formatu na oba elektronska naslova: dunja@ventilatorbesed.com in lili.sturm@mglc-lj.si s pripisom Za literarno-likovni natečaj »TÀPIES OSEBNO«. Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 1. junija 2016, bomo sproti objavljali na naših spletnih straneh www.ventilatorbesed.com in www.mglc-lj.si.

NAGRADE
Najboljše izdelke bomo nagradili.
1. nagrada knjiga: 1 x družinska vstopnica za ogled razstave v MGLC v 2016 in knjižna nagrada Založbe Ventilator besed
2. nagrada knjiga: 1 x 2 vstopnici za ogled razstave v MGLC v 2016 in knjižna nagrada Založbe Ventilator besed
3. knjižna nagrada Založbe Ventilator besed

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni nawww.ventilatorbesed.com in www-mglc-lj.si, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na dunja@ventilatorbesed.com in lili.sturm@mglc-lj.si, da se dogovorimo za prevzem nagrade. O nagradah bomo sodelujoče obvestili do 15. junija.

Natečaj vodijo: Vladimira Rejc, Dunja Krajnc in Lili Šturm (MGLC).

Vabljeni k sodelovanju!

Nagradni likovno-literarni natečaj TÀPIES OSEBNO  
Vaši prispevki

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

PAZI, SVEŽA GRAFIKA! #12

Ivian Kan Mujezinović
Interferenca 3/1

6. 2.–5. 3. 2018

odprtje: torek, 6. februar, ob 17. uri
TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi (nasproti Glasbene matice)

Ivian Kan Mujezinović je oblikovalec, fotograf, član oblikovalske skupnosti Grupa Ee, basist in vokalist glasbene skupine Čao Portorož ter dobitnik mnogih pohval in strokovnih nagrad za celostne oblikovalske rešitve.


Ivian Kan Mujezinović:
Interferenca 3/1.

Javni razpis za umetniško rezidenco na Norveškem v letu 2018

MGLC/Ustvarjalni center Švicarija, Ljubljana, in NKD/Nordic Artists' Centre, Dale, objavljata javni razpis za umetniško rezidenco na Norveškem v letu 2018.
Na podlagi medinstitucionalne izmenjave med Ustvarjalnim centrom Švicarija (MGLC) in rezidenčnim centrom NKD Dale (Dale, Norveška) vabimo vizualne in/ali intermedijske umetnike, ki prihajajo iz Slovenije ali v Sloveniji živijo in delujejo, k prijavi na umetniško rezidenco na Norveškem.

Izbrani umetnik se bo udeležil dvomesečne umetniške rezidence v rezidenčnem centru NKD, Dale.
Kandidati se prijavljajo za termin 1. junij–31. julij 2018. 

Rok za prijave je 5. marec 2018! 

Podrobno besedilo razpisa

Program projekta Švicarija: skupnost, umetnost in narava

nedeljsko vdostvo po razstavi Švicarija: skupnost, umetnost in narava

nedelja, 25. februar, ob 15. uri

Enourno vodstvo po razstavi s prilagoditvijo v slovenski jezik.
Vodi Matic Ferlan, umetnostni zgodovinar.

Projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava, s katerim se Ustvarjalni center Švicarija uvaja v kulturno življenje prestolnice, izhaja iz treh temeljnih elementov, ki so zaznamovali zgodovino stavbe: skupnosti, umetnosti in narave. Projekt sestavljata razstava in obrazstavni program, ki po navdihu stavbe aktualizirata zgodovino Švicarije in tako podajata smernice za njeno delovanje v prihodnosti.

Večplastno razstavo tvorijo štirje sklopi: Zgodovina, Spominski atelje Stojana Batiča, Arhitektura in Umetnost. Razstava nas popelje skozi zgodovino in družabno življenje v stavbi, nam predstavi delovanje umetnikov v njej, in nam osvetli nedavno prenovo. Te sklope pa povezujejo umetniška dela.


Dragica Čadež: Zgodba o drevesu, 2018.
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.