S španščino v MGLC je program, ki obsega voden ogled razstave Antoni Tàpiesa v španskem jeziku s pomočjo didaktičnega delovnega lista, prilagojenega starostni stopnji obiskovalcev. Udeležencem omogoči poglobljeno spoznavanje jezika s pomočjo umetnosti.
Program je primeren za srednješolce, študente in odrasle. Traja 90 minut.
Izvaja ga Martina Kocmur.

Struktura vodstva
Predstavitev razstave v španščini, pri čemer je vodenje prilagojeno starosti in znanju učencev. Vodenje poteka ob pomoči reševanja delovnih listov. Vodstvo se zaključi s krajšo delavnico v Tàpiesovem izobraževalnem laboratoriju, poudarek je na konverzaciji in postavljanju vprašanj udeležencev. Le-ti so primorani izražati svoja mnenja v španskem jeziku, pri tem preverjajo pridobljeno znanje in na novo osvojen besedni zaklad.

Cilji
Program je primeren za šole, ki v svojem predmetniku izvajajo poučevanje španskega jezika.
Udeleženci pridobijo nov besedni zaklad s področja umetnosti in kulture ter širijo razumevanje jezika.
Vodstvu sledi konverzacija s pomočjo delovnega lista (prilagojen starosti učencev). S tem udeleženci vadijo jezik, izražajo svoje mnenje v španščini in uporabljajo nove pridobljene besede na temo umetnosti. Izboljšajo tudi svoje znanje slovenske in svetovne umetnosti.

Mentorica
Martina Kocmur je rojena v Buenos Aires, Argentina. V starosti trinajstih let se je z družino preselila v Slovenijo in študirala arheologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Opravila je izpit DELE stopnja C2 na Instituto Cervantes. Tolmači in prevaja iz slovenščine v španščino ter obratno; španski jezik tudi inštruira.

Časovni okvir: februar–junij 2016 (po dogovoru)
Cena: 2 €/osebo (spremljevalci brezplačno)

Dodatne informacije in prijave: spansko@mglc-lj.si, 040 363 292, 01 2413 818

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Boris Jesih: Povezave

30. 11. 2017–11. 3. 2017

Boris Jesih (1943) se je umetniško uveljavil konec šestdesetih let v krogu ekspresivnih figuralikov. Pod vplivom poparta se je z geometrijskim preoblikovanjem vsakdanjih predmetov odzival na značilnosti duha časa in se kasneje usmeril predvsem v krajinarstvo. Kot grafik se odlikuje v tehnikah visokega in ploskega tiska, z vrhuncem v barvni litografiji. Kot nagrajenec 13. mednarodnega grafičnega bienala leta 1979 (posebna nagrada za mladega avtorja) je opozoril nase s serijo litografij, katerih nabor imamo v zbirki MGLC. Na pregledni razstavi so ob litografijah na ogled tudi risbe, slike in fotografije, s katerimi poudarjamo povezave v njegovem ustvarjalnem procesu in med njegovimi deli. 


Boris Jesih: Vrata (1983, barvna litografija).

 

 

PAZI, SVEŽA GRAFIKA! #10

Tanja Radež:

SREČNO NOVO LETO 2018

5. 12. 2017–8. 1. 2018

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi (nasproti Glasbene matice)

Tanja Radež se pogosto znajde v samoizpraševanju o smislu oblikovanja nacionalne simbolike. Simbolni znaki narodne identitete so pogosto zgolj okraševanje, in ne več opora za ustvarjanje svetle prihodnosti. Simboli in barve pa vztrajajo skozi spreminjajočo se zgodovino, kajti človek očitno mora začrtati meje svojega bivanja in označevati suverenost skupine, ki ji pripada. 


Tanja Radeže: SREČNO NOVO LETO 2018.

 

Kopiranje

14. 12. 2017–4. 1. 2018

odprtje razstave
četrtek, 14. december, ob 17. uri, Ustvarjalni center Švicarija

Projekt Kopiranje v knjigi umetnika predstavlja 11 umetnikov, ki so vsak po svoje razvili in ustvarili svoj pogled na kopiranje in kopijo.

Umetniki: Kate Bingaman-Burt, Tate Foley, JULM (Jason Urban & Leslie Mutchler), Leah Mackin, Test Print (Amze Emmons), Garret Orr, Nez Pez, Nika Rupnik, Grace Synder, RL Tillman, Breanne Trammell
Kustos: Printeresting


Foto: Printeresting.

Iz ateljejev Švicarije

Marija Mojca Pungerčar: Predvideno je prehodno obdobje

14. 12. 2017–16. 2. 2018

odprtje:
četrtek, 14. december, ob 19. uri, Ustvarjalni center Švicarija
(1. nadstropje)
ob 18. uri vodstvo po razstavi z Marijo Mojco Pungerčar in kustosinjo Nino Jezo

Pri projektu Predvideno je prehodno obdobje umetnica Marija Mojca Pungerčar izhaja iz izbora fotografskih posnetkov, s katerimi je v daljšem časovnem obdobju dokumentirala zasebne dogodke, ki predstavljajo ali nakazujejo pomembne življenjske prelomnice. 


Marija Mojca Pungerčar: Predvideno je prehodno obdobje.