32. grafični bienale za družine in mlade

Vse bienalske živali, družinska delavnica

 

nedelja, 10. september, 11.00–17.00, MGLC in Ustvarjalni center Švicarija
Na letošnjem 32. grafičnem bienalu so živali glavne; pojavljajo se v umetniških delih, secesijskem okrasju Švicarije, nadvse plemenit in ljubeč odnos do njih pa izkazuje tudi Jure Detela v svoji poeziji. Dan bomo posvetili ogledu del in delavnici šablonskega sitotiska, sledila  bo živalska dogodivščina v ljubljanskem živalskem vrtu. Enkrat vmes pa tudi veganski piknik v travi!

Program
11.00–12.00: Zberemo se pred Gradom Tivoli in si s Tino Boc ogledamo osrednjo bienalsko razstavo Kriterij rojstva. Spoznamo umetniška dela in »naberemo« ideje za živalske motive, ki jih bomo uporabili na delavnici.
12.00–14.00: Ideje z razstave s tehniko šablonskega  sitotiska odtisnemo na majice, ki jih prinesite s sabo, ali papir. Tiskamo pred Ustvarjalnim centrom Švicarija, vodita akademska slikarka Nika Rupnik in Mihael Novak.
14.00–16.00: Čas za okrepčilo! Skupaj s Tiborjem/REPeat pripravimo veganski piknik Naravno(st) na krožnik. Sledi skupen sprehod do ZOO Ljubljana (po želji tudi z individualnimi prevozi).  
16.00–17.00: Za zaključek dneva se v ZOO Ljubljana udeležimo živalske dogodivščine posebej za nas: posebnega vodstva ter čustvenega doživljanja ter božanja izbranih živali.

Delavnica in piknik sta brezplačna. Za ZOO Ljubljana imajo udeleženci delavnice 10 % popusta na vstopnino.
Obvezne prijave na lili.sturm@mglc-lj.si

Na delavnici pomagajo prostovoljke 32. grafičnega bienala.
Če bo deževali, delavnica odpade.

 

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

PAZI, SVEŽA GRAFIKA! #10

Tanja Radež:

SREČNO NOVO LETO 2018

5. 12. 2017–8. 1. 2018

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi (nasproti Glasbene matice)

Tanja Radež se pogosto znajde v samoizpraševanju o smislu oblikovanja nacionalne simbolike. Simbolni znaki narodne identitete so pogosto zgolj okraševanje, in ne več opora za ustvarjanje svetle prihodnosti. Simboli in barve pa vztrajajo skozi spreminjajočo se zgodovino, kajti človek očitno mora začrtati meje svojega bivanja in označevati suverenost skupine, ki ji pripada. 


Tanja Radeže: SREČNO NOVO LETO 2018.

 

Kopiranje

14. 12. 2017–4. 1. 2018

odprtje razstave
četrtek, 14. december, ob 17. uri, Ustvarjalni center Švicarija

Projekt Kopiranje v knjigi umetnika predstavlja 11 umetnikov, ki so vsak po svoje razvili in ustvarili svoj pogled na kopiranje in kopijo.

Umetniki: Kate Bingaman-Burt, Tate Foley, JULM (Jason Urban & Leslie Mutchler), Leah Mackin, Test Print (Amze Emmons), Garret Orr, Nez Pez, Nika Rupnik, Grace Synder, RL Tillman, Breanne Trammell
Kustos: Printeresting


Foto: Printeresting.

Iz ateljejev Švicarije

Marija Mojca Pungerčar: Predvideno je prehodno obdobje

14. 12. 2017–16. 2. 2018

odprtje:
četrtek, 14. december, ob 19. uri, Ustvarjalni center Švicarija
(1. nadstropje)
ob 18. uri vodstvo po razstavi z Marijo Mojco Pungerčar in kustosinjo Nino Jezo

Pri projektu Predvideno je prehodno obdobje umetnica Marija Mojca Pungerčar izhaja iz izbora fotografskih posnetkov, s katerimi je v daljšem časovnem obdobju dokumentirala zasebne dogodke, ki predstavljajo ali nakazujejo pomembne življenjske prelomnice. 


Marija Mojca Pungerčar: Predvideno je prehodno obdobje.

Novo leto na Gradu Tivoli

petek, 29. december, 11.00–13.00

praznična delavnica in predstava
Likovna delavnica na razstavi Borisa Jesiha, Povezave
Vodita akademska slikarka Nika Rupnik in umetnostna zgodovinarka Tina Boc. (60 min)

Kamišibaj gledališče: Fantek na oblaku in druge zgodbe
Zgodbe v sliki in besedi pripoveduje Irena Rajh. (40 min)

MGLC praznično delavnico in predstavo podarja otrokom in vsem, ki jih imajo otroci radi, zato prisrčno vabljeni vsi od 2. do 90. let!

Kamišibaj gledališče: Fantek na oblaku in druge zgodbe, pripoveduje Irena Rajh

Deček Darko je živel v visoki hiši s teraso na strehi. Nekega dne se je zamišljeno sprehajal sem in tja, ko je mimo priplul majhen bel oblak. Darko je imel vrvico in z njo ujel oblačka kot kozlička ter ga potegnil k sebi. Zlezel je nanj in zajadrala sta nad mesto ...

Darku in oblaku se bodo pridružile še druge zgodbe, ki se navezujejo na Ljubljano, park Tivoli in grad. Kamišibaj gledališče je japonska umetniška oblika pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru.