Stara celina
Skupnostni medgeneracijski program v Švicariji

V kakšnem svetu trenutno živimo, kakšno (post-koronsko) prihodnost si predstavljamo in kakšni bodo naši bodoči medsebojni odnosi? Stara celina je skupnostni medgeneracijski program, ki prek sodobne umetnosti in kulturne dediščine Švicarije muzej povezuje z ranljivimi skupinami iz lokalnega okolja. Rezidenčni umetniki zasnujejo projekte, te pa skozi pogovore, predavanja, vodstva, obiske in delavnice izvedejo skupine starejših in otrok. Poteka v sodelovanju z Dnevnimi centri aktivnosti Ljubljana in izbranimi vzgojno-izobraževanimi organizacijami.  

Projekt Stara celina je zamišljen večstopenjsko in večletno. Začel se je v letu 2020 in se nadaljuje do leta 2022, ko se prva faza zaključi s kratkim umetniško dokumentarnim filmom Stara celina v režiji OSM films. V naslednjih letih se medgeneracijski programi razvijajo in izvajajo naprej.
 

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

34. grafični bienale Ljubljana

10. september do 21. november

Če ste mislili, da je slovensko/jugoslovansko računalniško podjetje, ki bi lahko po mnenju mnogih postalo svetovna tehnološka sila, po letu 1989 ugasnilo, se motite. Iskro Delto, tehnološki konglomerat, smo priklicali iz prihodnosti, da predstavi svojo skrivno produkcijo na 34. grafičnem bienalu Ljubljana. Na ozadju socialnih in okoljskih nemirov, globoko v pandemiji, zgodba o Iskri Delti in duhovih »izgubljene prihodnosti«, ki jo preganjajo, vžiga iskro za zamišljanje in izgradnjo mogočih alternativnih sedanjosti.
Več.

Maratonsko vodstvo: Na razstave se gre peš!

nedelja, 19. septembra
11.00–13.00 @ Grad Tivoli (zbirno mesto)

V času evropskega tedna mobilnosti v duhu akcije in s sloganom »Na razstave se gre peš« v nedeljo, 19. septembra, organiziramo javno vodstvo po vseh razstaviščih 34. grafičnega bienala Ljubljana. Vodstvo in ogled bienala sta brezplačna. Zbirno mesto in začetek vodstva pred Gradom Tivoli. Po prizoriščih letošnjega bienala bo vodila galerijska pedagoginja Tina Boc.

Vstop prost.
Prijave na trgovina@mglc-lj.si.


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Nagrada občinstva

Oddajte svoj glas za najboljšega umetnika na ISKRA DELTA: 34. grafični bienale Ljubljana. Glasovanje poteka od 10. septembra do 14. novembra, izid bo znan ob koncu bienala.
Glasujte tukaj