Torek, 04. Oktober

Ana Sluga: Pasivni torzo, pop-up enodnevna razstavna postavitev

torek, 4. oktober 2022, od 18. do 22. ure
MGLC Švicarija

Iz ateljejev
Ana Sluga: Pasivni torzo
Dela na papirju

Pop-up enodnevna razstavna postavitev 

V ustvarjalnem in rezidenčnem centru MGLC Švicariji ustvarja trinajst umetnikov in umetnic. Njihovo delo je na ogled v okviru enodnevnih dogodkov pod skupnim imenom Iz ateljejev. Tokrat se na razstavni postavitvi s svojo aktualno slikarsko produkcijo predstavlja slikarka, fotografinja in videoumetnica Ana Sluga. 

Oktober 2022
06. 10. 2022 - 23. 10. 2022

Skrivno življenje Švicarije in Cankarjanska zagozda umetnika Ištvana Išta Huzjana

četrtek, 6. oktober, ob 18. uri
MGLC Švicarija

Skrivno življenje Švicarije, predstavitev publikacije
Ištvan Išt Huzjan: Cankarjanska zagozda
 (razstava je na ogled do 23. oktobra 2022)

Vljudno vabljeni na predstavitev publikacije Skrivno življenje Švicarije, tretje iz serije Umetnost v parku Tivoli. Publikacija, ki sta jo uredili in napisali Yasmín Martín Vodopivec in Vesna Česen Rošker, bralce in bralke vodi skozi zgodovino vrtov ljubljanskega mestnega parka in nekdanjega zabaviščnega dogajanja do obronka gozda pod Rožnikom, kjer stoji obnovljena Švicarija. Nekoč hotel, danes ustvarjalno in rezidenčno središče skriva številne zgodbe nekdanjih hotelskih gostov, umetnikov in stanovalcev. Med njimi je tudi »misterij Cankarjeve sobe«. Prav ta je ob pripravi publikacije spodbudil umetnika Ištvana Išta Huzjana, da je ustvaril umetniško intervencijo Cankarjanska zagozda, katere ozadje predstavlja razstava, ki spremlja predstavitev publikacije.

07. 10. 2022 - 09. 10. 2022

Sito vikend, grafična delavnica z Leonom Zuodarjem in Jakobom Puhom

petek–nedelja, 7.–9. oktober 2022
Grafični atelje MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana

Cilj delavnice je izdelava grafične knjige - publikacije manjšega obsega v formatu A4. Vsak izmed udeleženih prispeva en motiv v največ dveh barvah, temo udeleženci določijo skupaj na začetku delavnice. Motiv izdelamo ročno v tehniki risbe, kolaža, lahko vključimo tudi fotografijo, ki jo ročno prerišemo na film.  

Nedelja, 09. Oktober

Večer z Manco Košir: zgodbe o knjigah in ljudeh

nedelja, 9. oktober 2022, ob 18. uri 
MGLC Švicarija

Pogovori VEČER Z MANCO KOŠIR: Zgodbe o knjigah in ljudeh začenjajo novo sezono v čarobnih prostorih ustvarjalnega in rezidenčnega centra MGLC Švicarija pod Rožnikom. 

Manca Košir je povabila avtorja knjige Postherojsko vodenje: Kontekst, proces in rezultati prof. dr. Miho Škerlavaja z Ekonomske fakultete v Ljubljani in radijsko novinarko Anjo Hlača Ferjančič, ki je prispevala zgodbe uspešnih slovenskih "postherojskih" voditeljev.