Megazin kuhna

29. 04. 2020 - 18. 05. 2020
440h/megazin____576_x_384.jpg

Vsi kreativci, ustvarjalci in preostali entuziasti v izolaciji – združimo se in ga zakuhajmo skupaj!

Vabimo vas, da skupaj ustvarimo kolektivni dokument časa in izredne situacije, ki je presenetila in pretresla ves svet. Sodelujte tudi vi pri pripravi Megazina, v katerem bomo združili vse sodelujoče likovne prispevke. Pripravite list papirja in uporabite moč svojega dolgo varovanega recepta – barvajte, pišite, lepite, izrezujte, valjajte, brišite, popravite teksturo … Ne pozabite na tisto začimbo, ki da piko na i.

Prepričani smo namreč, da imate vse sestavine, da uspešno premagate zahtevne okoliščine, v katerih kljubujemo trenutni situaciji (beri: izolaciji). Otežene življenjske razmere niso bile nikoli ovira za ustvarjalnost. Aluminijasta folija za živila, kuhinjski valjar ali žlica, krompir, stari časopisi in embalaža porabljene hrane so lahko neusahljiv vir navdiha in sredstvo za ustvarjanje brez meja. In kuhinja je že postala vaš umetniški atelje.

Čeprav se besedni zvezi bodi kreativen in ostani doma na prvi pogled izključujeta, je v današnjem trenutku prav to najbolj odgovorna odločitev. Ostanimo doma in namenimo svoj čas, ki se zdi, da ga je kar naenkrat veliko več, prijetnejšim platem življenja. Saj vemo, v dobri družbi je vse lažje. Priljubljeni ustvarjalni koncept do it yourself (naredi sam) smo tako nadgradili v do it together (naredimo skupaj).

Kaj je zin
Zin je okrajšava besede fanzin, ki se je uveljavila v zadnjem desetletju. Fanzin je skovanka, nastala iz angleških besed fan (ljubitelj, oboževalec) in magazine (revija). Zini so tako knjižice, največkrat samozaložniške »naredi sam« publikacije, ki nastajajo v majhnih nakladah in z nizkimi produkcijskimi stroški. Neodvisnost, cenovna dostopnost in neprofitnost, povezovanje in komunikacija so bile in ostajajo prevladujoče vrednote ustvarjalcev in zdi se, da so prav te danes še bolj žive.

Kako lahko sodelujem
Svoje zamisli lahko oddate kot dokument v velikosti lista A4 in obliki pdf ali jpg na elektronski naslov: press@mglc-lj.si. Velikost datoteke naj ne presega 4 MB. Pripišite svoje ime in priimek ter poštni naslov. Izdelke bomo natisnili in združili v črno-beli različici ter vezali v toliko izvodih, kolikor prispevkov bo nastalo. Prav vsak sodelujoči bo dobil svoj izvod zina, ki ga boste lahko hranili kot spomin na to v marsikaterem pogledu zgodovinsko dogajanje. Ko se bo situacija normalizirala, pa sodelujoče s prostim vstopom za dve osebi lepo vabimo na katero izmed naših prihajajočih razstav.

Megazin bomo razstavili v Gradu Tivoli, dva izvoda pa bomo shranili v našem arhivu. Nekatere izbrane prispevke bomo že prej poslali v svet z objavo na naši spletni strani in na naših družbenih omrežjih.

K sodelovanju pri Megazinu pa so toplo vabljeni tudi šolarji in dijaki!
Kliknite za razpis

Rok za oddajo je do preklica.

Dokler se ponovno ne srečamo!