Naprej v preteklost v MGLC

10. 12. 2020 - 13. 12. 2020
440h/20201209_101509_pop.jpg

V MGLC vas bomo razveselili z dvema dogodkoma!

V sredo,10. decembra, lahko sodelujete v nagradni igri: Grozljivo grd okvir, ki poteka ob razstavi Menažerija: 37 dni božiča.
V nedeljo 13. decembra, lahko v živo iz Švicarije, spremljate pogovor z Manco Košir, pisateljico Alenko Rebula in bralko Tino Košir, o novi knjigi Obljubljena dežela, avtoric Alenke Rebula in Josipe Prebeg.  

V sredo, 10. decembra, Menažerija: 37 dni božiča, vabimo k sodelovanju v zabavni nagradni igri, ideje zbiramo do 24. decembra. Najbolj "grd okvir" bomo nagradili. 

V nedeljo, 13. decembra, ob 18.00 uri se bomo pred našimi zasloni ponovno srečali z Manco Košir, v živo iz MGLC Švicarije. V tokratnem Večeru z Manco Košir se bo s pisateljico Alenko Rebula in bralko dr. Tino Košir pogovarjala o novi knjigi Obljubljena dežela avtoric Alenke Rebula in Josipe Prebeg.

Muzeji in galerije so ponovno zaprti, kar pa ne pomeni, da delo ne poteka naprej. Skrbimo za dediščino, jo urejamo, pripravljamo razstave in projekte, a na žalost ne moremo odpreti vrat, da bi vi, naši dragi obiskovalci, v živo videli, kaj vse smo za vas pripravili. Zaradi tega se ponovno selimo na splet in upamo, da bomo v vaše domove vnesli nekaj prazničnega vzdušja.

Akcija Naprej v preteklost tokrat poteka pod podnaslovom Praznični muzej, saj v teh časih potrebujemo nekaj dodatnega prazničnega vzdušja, muzeji in galerije pa hranijo številne priče praznikov iz preteklosti.

Skupaj z nami se podajte na potovanje Naprej v preteklost v praznični muzej!