PAZI, SVEŽA GRAFIKA! #4 LEALUDVIK: In the waters on Leviathan; I would go poof!

06. 06. 2017 - 03. 07. 2017
440h/ll_1.jpg
LEALUDVIK: I would go poof! Fotografija iz videa.

In the waters on Leviathan je alternativna verzija projekta I would go poof!, le gozd zamenja za morje in močneje zagrize v okultistično simboliko. »I would go poof,« je Charles Manson z nasmehom na obrazu odvrnil na vprašanje sodnika o načrtih ob morebitnem pogojnem izpustu. Predpostavka o človeku kot svobodnem bitju je zabloda. Živimo v strahu, neskončni rutini, nemoči. Ujeti smo v odprtem zaporu. Svoboda je iluzija. Zaradi vseh naporov je človekova želja po svobodi, pogojnem izpustu, izhodu ali vsaj prehodu v drugo stanje vse pogostejša. Večina zato išče magično rešitev —> izginiti brez sledu: poof!

LEALUDVIK sta Lea Jelenko in Matjaž Komel. Pri delu pretežno uporabljata fotografijo in sekvence videa, kar pogosto prepletata z ilustracijo in grafiko. V videu in fotografiji dokumentirata intimne performanse in rituale. Njuna umetniška praksa se napaja iz eksploracije telesa, seksualnosti, okultizma, žanrov true crime in horror.

Lea je diplomirala na oddelku za tekstilstvo in grafiko na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti, smer grafične in interaktivne komunikacije. Aktivno deluje na področju videa in grafičnega oblikovanja ter s partnerjem soustvarja projekt LEALUDVIK. Matjaž je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer vizualne komunikacije. Ukvarja se tudi z grafičnim in modnim oblikovanjem.