Projekt MADE IN CHINA

25. 02. 2014 - 16. 07. 2014
780x440/made_in_china_fotografija_photo_arnoz_bozic.jpg
Fotografija: Arnož Božič

MADE IN CHINA bo tokrat več mesecev gostoval v umetnostni instituciji, ki podpira iniciativo za večje opolnomočenje umetnikov in umetnostnih delavcev pri produkciji umetnosti, njeni prezentaciji, distribuciji in prodaji.

Multipli iz produkcijske linije MADE IN CHINA, ki so jih kot samostojna dela ali kot izpeljanke večjih galerijskih projektov producirali slovenski umetniki, bodo na ogled in naprodaj v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Pri projektu sodelujejo: Jože Barši, Viktor Bernik, Lada Cerar, Ksenija Čerče, Vuk Ćosić, Boštjan Drinovec, Vadim Fiškin, Ištvan Išt Huzjan, Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša, Žiga Kariž, Alen Ožbolt, Arjan Pregl, Sašo Sedlaček, Sonda, Veli & Amos, Matej Andraž Vogrinčič, Sašo Vrabič, Laibach in oblikovalec Vasja Cenčič.

Mednarodni grafični likovni center v Ljubljani projektu služi kot prostor razstave trenutno dostopne produkcije MADE IN CHINA, mesto občasnih dogodkov, povezanih s projektom, in mesto za dostopnejši nakup, s katerim lahko obiskovalec postane lastnik originalnih umetniških objektov in pripomore k razvoju projekta in vizualne umetnosti.

Multipli MADE IN CHINA so tržno blago in umetnina, ki si za cilj zastavlja iskanje poti umetnosti do občinstva. Zato si prizadeva, ne da bi zanikal tisto, kar je – umetniški projekt – in tisto, kar si želi postati – ljubljeni in oboževani predmet na polici potrošnika.

Več o projektu: http://madeinchina-project.org

Zasnova in realizacija projekta: Viktor Bernik, Vasja Cenčič, Klemen Gabrielčič, Petja Grafenauer, Žiga Kariž, Jara Vogrič

Koordinacija MGLC: Yasmín Martín Vodopivec

Projekt je omogočila Mestna občina Ljubljana.