Škof in Stanić in koncert uglasbene poezije

11. 11. 2019
440h/skof_in_stanić__foto.jpg

V ponedeljek, 11. novembra, vas ob 20.30 vljudno vabimo v Švicarijo na koncert uglasbene poezije!

 

Škof in Stanič sta duet, potegnjen iz Čomp, šestčlanske zasedbe, ki letos slavi četrt stoletja delovanja in ima za seboj točno eno posneto ploščo. Njihova glasba se spretno izogiba znanim glasbenim potem, poznano združuje z lastnim in povsem brez elektronskih instrumentov ustvarja samosvojo lumpenproletariat godbo, ki nam na izjemen in samosvoj način prinaša poezijo Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana Roze.


Janez Škof je eden najboljših slovenskih igralcev, za svoje dolgoletno igralsko delo je lani prejel Borštnikov prstan za življenjsko delo. V prostem času se ukvarja tudi z igranjem diatonične harmonike in petjem. S svojim vlogami se pojavlja na gledaliških odrih in televizijskem ekranu, poznan pa je tudi kot samouk s harmoniko v rokah, ki igra s srcem in v igranje vlaga svojo dušo.

Marjan Stanić je bobnar in tolkalist, ki grize tone. Žveči, melje in hlasta jih. Sploh, ko igra v zasedbi Vasko Atanasovski Trio. Ko ga vidite, si ga zapomnite. Človek ritem.


Na brezplačni koncert v Švicarijo vabita Javna agencija za knjigo RS in Ljubljana, Unescovo mesto literature, v sklopu gostovanja mreže Traduki in predstavnikov literarnih hiš iz Avstrije, Nemčije, Švice, Norveške, Bolgarije in Velike Britanije v Ljubljani.